PUBLICITAT

Donar sang és el millor regal que es pot fer

La segona Marató de sang va arrencar ahir al matí amb l’objectiu d’arribar a les 500 donacions, superant així les 460 extraccions obtingudes durant la primera campanya. El president de la Creu Roja d’Andorra, Josep Duró, reconeix que a l’organització li costa trobar nous donants i per aquest motiu és obligatori lloar la tasca dels voluntaris que s’han bolcat en aquesta marató complementada amb múltiples activitats socioculturals per implicar el màxim d’entitats de la parròquia i del país, i fomentar així la participació ciutadana. Molts ciutadans no s’han aturat mai a plantejar-se perquè és important donar sang, ni tampoc no han reflexionat quan un familiar o un mateix ha necessitat d’una transfusió.
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ho exposa ben clar: les donacions de sang contribueixen a salvar vides i a millorar la salut. Aquests són alguns exemples de persones que necessiten transfusions: les dones amb complicacions obstètriques (embarassos ectòpics, hemorràgies abans, durant o després del part, etc.); els nens amb anèmia greu, sovint causada pel paludisme o la malnutrició; les persones amb traumatismes greus provocats per les catàstrofes naturals i les causades per l’home; i molts pacients que se sotmeten a intervencions quirúrgiques i mèdiques complexes, i malalts de càncer. Hi ha una necessitat constant de donacions regulars, ja que la sang només es pot conservar durant un temps limitat i després deixa de ser utilitzable.
La donació és un dels regals més preciosos que es pot fer. Es regalar vida i per tant es tracta d’un dels gestos més humans que es poden fer. És una mostra de solidaritat enorme que mereix ser reconeguda i des d’aquest altaveu periodístic només ens queda que donar les gràcies a les persones que ahir van participar en la marató de la Creu Roja.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT