PUBLICITAT

Ara toca el primer gran repte complicat per a Vall Banc

L’AREB va fer ahir la gran venda, però aquí no acaba el procés, potser ara comença una de les fases més complicades com és retornar els diners als clients, reincoporar els treballadors i aconseguir l’estabilitat del nou banc, que arrencarà l’activitat amb la necessitat de generar confiança entre els seus nous clients, exs de BPA.
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) ha acordat seleccionar la firma d’inversió nordamericana J.C. Flowers & Co. com a adquirent de Vall Banc per un preu total de 29 milions d’euros. Flowers, considerada per alguns com un fons voltor, irromp d’aquesta manera en el mercat financer del país, controlat fins ara per capital andorrà. Albert Hinojosa, president de l’ AREB, resumia així la decisió: «Aquesta oferta dona compliment punt per punt al pla de resolució de Banca Privada d’Andorra, (BPA) que es va aprovar el juny del 2015. En particular, protegeix els interessos dels clients lícits de l’entitat, assegura la viabilitat de Vall Banc i demostra l’interès dels inversors internacionals pel país, el que al seu torn certifica la bona salut del sistema financer andorrà».
Els antics principals accionistes de BPA, els germans Cierco, van anunciar ahir que impugnaran la venda, el que suposa un risc important per a Flowers en aquesta operació. Ni de bon lluny es pot donar per tancada la crisi BPA. El primer pas ara es recuperar les línies de corresponsals per poder repatriar els actius de l’entitat a l’estranger. Paral·lelament complir el compromís amb els clients perquè puguin recuperar els seus diners, recol·locar el màxim de treballadors i aconseguir que l’activitat del nou banc es desenvolupi amb normalitat.
Es tracta d’un repte complicat i ara toca a J.C. Flowers exposar el seu pla de negoci per transmetre tranquil·litat al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT