PUBLICITAT

La rehabilitació com a eina per dinamitzar l’economia

Mentre el mercat immobiliari no arrenqui el sector de la construcció confia en què la rehabilitació actuï com a suport per superar aquests moments de crisi.
El parc d’habitatges de les ciutats envelleix amb el pas del temps. Posar fre al seu deteriorament mitjançant la reforma d’edificis i façanes és de vital importància per diverses raons. El manteniment dels edificis evita el seu deteriorament i els danys estructurals que puguin aparèixer.
 Existeixen a més beneficis indirectes de la rehabilitació d’edificis com són la creació d’ocupació en el sector de la construcció i la reactivació de l’economia. Entre les causes que porten a realitzar una reforma, les principals van orientades a resoldre qüestions estètiques, reparar desperfectes diversos o arreglar danys estructurals. Un altre motiu per efectuar una reforma integral és el de l’eficiència energètica.
El Govern és conscient de la importància de la rehabilitació i per això ha tornat a convocar el programa Renova per a aquest any, amb un seguit de canvis per intentar que les reformes que s’impulsin siguin més globals, és a dir, que afectin l’edifici en la globalitat i que, per tant, siguin més ambicioses, amb una partida d’ajudes directes d’un milió d’euros i 15 milions més per a avals. Andorra, malgrat el boom immobiliari, comença a tenir un gran nombre d’immobles amb molta antiguitat que necessiten una rentada de cara.
En altres països la rehabilitació de la façana és obligatòria per llei, i per tant a Andorra és important que s’animi als propietaris a conservar els edificis. L’Executiu estima que per cada euro invertit hi ha un impacte de 6,79 euros en el teixit econòmic, una xifra que ja justifica la utilització de diner públic en aquest programa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT