PUBLICITAT

Els atacs dialèctics ocupen portades, però s’obliden

L’ambient polític que viu al país es va traslladar ahir al Consell General, on s’havia de celebrar una sessió amb únicament tres punts a l’ordre del dia que (en teoria) no havien de donar peu a intervencions polèmiques.
Però tothom esperava les reaccions a la roda de premsa del cap de Govern, el dia anterior, on va deixar anar diverses perles dirigides a l’oposició i a determinats sectors que no va anomenar però que, segons Toni Martí, busquen el descrèdit de l’Executiu i el seu desgast.
El cap de Govern i el seu entorn han de saber digerir les crítiques polítiques, i és lògic que l’oposició aprofiti una oportunitat tan sucosa com és que el ministre de Finances, Jordi Cinca, aparegui als paper de Panamà. El president del grup mixt i conseller general socialdemòcrata, Pere López, va aprofitar una de les intervencions per respondre Martí, obligant al síndic a tallar-lo i recordar-li que a l’ordre del dia no es contemplava un intercanvi de retrets sobre BPA i Panamà.
Lògicament el Consell General és un excel·lent altaveu que els polítics aprofiten per expressar les seves opinions. L’ambient polític al país està enrarit i només cal confiar que els partits polítics facin un exercici de responsabilitat per actuar segons convingui a Andorra i no pensar en els interessos partidistes i electorals. Això no vol dir coincidències ni amagar les discrepàncies, sinó estalviar el llenguatge d’enfrontament que no porta enlloc.
Des de l’exterior s’aprofitarà per intentar tacar la imatge d’Andorra, com sempre s’ha fet. Intentar desgastar el Govern o atacar la credibilitat i responsabilitat de l’oposició sembla que és més fàcil que solucionar els greus problemes que té Andorra. Els atacs dialèctics ocupen portades, però s’obliden molt ràpidament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT