PUBLICITAT

Martí surt en defensa del seu ministre de Finances

El cap de Govern va comparèixer ahir en roda de premsa amb la seva cara més combativa per defensar el ministre de Finances, Jordi Cinca, que està sent àmpliament qüestionat aquests dies des que va explicar que estava vinculat amb una empresa amb seu a Panamà.  La aparició del nom del ministre demòcrata als papers de Panamà ha estat un altre tsunami polític que arriba en un mal moment, quan teòricament s’està en la fase final del procés amb BPA, l’altre tsunami financer que va esclatar fa més d’un any.
Toni Martí va tenir ahir paraules molt dures i va exhibir la seva vessant més àcida per atacar aquells que «han creuat totes les línies vermelles». El líder taronja no dubta que hi ha qui aprofita el cas BPA o els paper de Panamà per anar contra l’executiu taronja amb «injuries», i en aquest apartat va excloure el PS. El cap de Govern va indicar que el PS «participa d’un circ mediàtic que no lideren ells», atribuint l’origen de les crítiques a Cinca als contraris al procés de resolució de BPA que s’està seguint.
Martí es va mostrar dolgut i ferit. Realment la seva situació és complicada, perquè mentre no arriba una solució per a Vall Banc –ell hi confia i es mostra satisfet amb els dos fons d’inversió– tampoc podria prescindir de Cinca fàcilment en cas que ho considerés pertinent. La vinculació de Cinca amb els papers de Panamà no és positiva, malgrat que no es va tractar de cap activitat il·legal, i suposa dotar d’arguments a aquells que situen a Andorra en l’òrbita de la poca transparència i falta de cooperació.
És cert que Cinca –amb la visió que el caracteritza– es va avançar per anunciar la seva relació amb Mariette Holdings Inc, però Martí no s’ha d’estranyar de les crítiques polítiques, motivades i que podia anticipar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT