PUBLICITAT

Un fòrum que és una oportunitat que cal aprofitar

Gairebé mig miler de joves van poder conèixer ahir de primera mà l’oferta laboral i formativa existent al país. Ho van fer al sisè Fòrum Estudiants-Empresa celebrat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i que com en cada edició pretén posar en contacte les empreses amb els alumnes de Batxillerat, Formació Professional i universitaris. Es tracta d’una bona iniciativa que permet generar sinergies entre les empreses i els estudiants, majoritàriament procedents de Batxillerat i Formació Professional.
La sortida laboral després d’un període de formació és un dels principals problemes que afronten els estudiants. La majoria intenta en aquest fòrum trobar una feina a l’estiu que els permeti ampliar el currículum i adquirir experiència, i també hi ha qui aprofita l’esdeveniment per establir contactes de cara a una futura integració en el mercat laboral.
Per a les empreses és un bon aparador per contactar amb joves ben formats i amb ganes d’emprendre una carrera laboral. Es tracta d’una cita que s’ha d’aprofitar, ja que les empreses han de continuar confiant en el potencial humà con un valor afegit que garanteix el bon funcionament. Encara que s’ha instal·lat un pensament de que en la difícil situació actual és fàcil disposar de mà d’obra, en un país com Andorra les empreses haurien de valorar les persones amb capacitat i formació i evitar que acabin marxant a l’exterior.
El Fòrum Estudiants-Empresa permet establir una connexió entre dues parts que comparteixen interessos, i seria molt interessant que en futures edicions creixi el nombre d’empreses participants. Creure en el potencial humà del país és invertir en un futur millor i, per tant, representa una aposta que repercutirà en benefici de tots.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT