PUBLICITAT

Els avantatges d’un vehicle que s’acabarà imposant

El ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va presentar ahir el Pla Engega amb el que es pretén fomentar la compra de cotxes elèctrics en detriment dels tradicionals de gasolina.
Alcobé va desglossar en una roda de premsa els diferents ajuts que el seu ministeri posa en marxa a partir del 14 d’abril i que ja van ser explicats pel ministre durant la sessió de control al Govern, al Consell General. Per tant, la roda de premsa va ser servir bàsicament per escenificar l’interès de l’Executiu en potenciar la mobilitat elèctrica en un país com a Andorra. amb unes característiques molt propicies per als vehicles elèctrics.
S’ha de valorar que els ajuts del Govern són suculents i han de justificar un augment de les vendes d’aquests tipus de vehicles. Pràcticament permeten cobrir la diferència de preu existent amb els vehicles convencionals, però és que hi ha altres avantatges.
Els vehicles elèctrics no emeten gasos contaminants i la seva fabricació sol ser més respectuosa amb el medi ambient. El cost d’utilització d’un vehicle cent per cent elèctric és molt baix. En algunes de les proves que s’han fet s’ha aconseguit fer uns cent quilòmetres amb poc més d’un euro, mentre que un vehicle dièsel amb un consum mitjà de 5.5 litres als 100 km necessitaria entorn als 7.37 euros per recórrer la mateixa distància. S’hi poden afegir altres punts favorables, com per exemple que no s’ha de pagar a la zona blava per aparcar o que es pot circular pel carril bus.
Malauradament al nostre país la acceptació del vehicle elèctric encara és escassa. L’objectiu és aconseguir vendre 500 vehicles en tres anys invertint un milió d’euros cada any. Aquest seria un bon començament per al cotxe del futur que s’acabarà imposant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT