PUBLICITAT

El que abans eren paquets perduts ara són sospitosos

Andorra ha viscut en dos dies dos episodis de falsa amenaça de bomba. Dimarts un veí de l’Antic Carrer Major d’Andorra la Vella va localitzar ahir un paquet sospitós –que no anava adreçat a ningú en concret– a la sala de comptadors d’un edifici de la zona. La Policia va activar el protocol de seguretat i efectius del Tedax es van personar al lloc dels fets i van determinar, després de comprovar que a la bossa només hi havia roba, que es tractava d’una falsa alarma. Ahir una maleta oblidada va tornar a provocar la por. Un directiu de BPA se l’havia deixat però la maleta es va convertir novament en l’element que va provocar la intervenció dels Tedax i que es tornés a activa el protocol: carrer acordonat i inspecció dels edificis.
És normal. Andorra és un país que presumeix de seguretat, però en aquest món global assotat pel terrorisme fanàtic és impossible quedar al marge de la por a un atemptat. El Principat no és un objectiu, això queda clar, però la irracionalitat dels que s’immolen o posen bombes obliga a prendre totes les mesures necessàries quan hi ha una mínima sospita.
Els ciutadans d’aquest país no són immunes a la psicosi que es viu a Europa i el que abans era observat com un paquet a terra, ara és vist com un paquet sospitós que obliga a donar avís a la Policia. Els carrers del Fener i Sant Antoni d’Escaldes-Engordany van ser tallats ahir durant prop d’una hora i mitja. La maleta es trobava sobre un banc a la zona de sortida de vehicles de BPA, i això la va fer encara més sospitosa.
La prevenció és el peatge que s’ha de pagar en una societat com l’andorra que també veu com, malauradament, el terrorisme està aconseguint alterant la vida quotidiana, encara que sigui en moments molt puntuals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT