PUBLICITAT

El Pacte d’Estat que sembla serà complet en breu

Va aixecar molta polseguera la signatura del Pacte d’Estat entre la majoria de forces polítiques, això és els representants del grup parlamentari de Demòcrates, i per part del grup mixt amb el Partit Socialdemòcrata i Socialdemocràcia i Progrés. L’absència en aquest acte del grup parlamentari Liberal va significar una mena d’allunyament del camí marcat pel Govern d’Andorra, que apostava per continuar ferm cap a la negociació de l’acord d’associació, donant una imatge de fortalesa i cohesió política que, segons considera l’Executiu, és molt més que important a l’hora de seure’s a parlar amb el mastodòntic animal que és la Unió Europea.
Ha passat més d’un mes i encara no hi ha una unió total, global, de la classe política, i el Consell General en aquest sentit continua tenint una pota que coixeja amb els Liberals donant l’esquena a aquest Pacte d’Estat. Amb tot, la situació ha anat variant en tot aquest període de temps i ara és el mateix Jordi Gallardo, president suplent del grup liberal, qui deixa entreveure amb les seves paraules que el desbloqueig és qüestió de temps. 
Seria important, per això, que aquesta unió donés la imatge de força que es demana, però també cal continuar recordant als polítics que en les seves decisions està el futur del poble andorrà. Sense deixar de tenir aquest punt de vista, s’ha d’analitzar la feina que s’ha anant fent en aquest sentit per totes les forces parlamentàries, tant per part d’aquells que han donat suport, com els que no ho han fet. Assegura Gallardo que la presència liberal en aquest Pacte d’Estat no impedeix que no es pugui fer l’acord d’associació, i té raó segurament en les seves paraules, però no és menys cert que una unió total aportaria una força contundent. Perquè la Unió Europea és un negociador de nivell. Un transatlàntic amb molt a dir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT