PUBLICITAT

Els motius de Martí amb el debat d’orientació política

El debat d’orientació política que habitualment se celebra abans de Sant Joan està provocant la inquietud dels consellers de l’oposició, que acaben d’assabentar-se de la voluntat del cap de Govern, Toni Martí, d’avançar-lo un o dos mesos.
Així ho va comunicar el cap de l’Executiu als grups parlamentaris la setmana passada, just després de celebrar-se la sessió de control al Govern. La primera reacció de l’oposició és de sorpresa perquè desconeixen els motius d’aquest avançament i recelen dels veritables arguments que condueixen Martí a fer aquesta proposta, especialment per l’habilitat estratega del cap de l’Executiu.
És normal aquesta estranyesa dels parlamentaris, doncs el debat d’orientació política és la cita més important de l’any al Consell General, en la qual el cap de Govern desplega els projectes més importants dels seus ministres, fa balanç i exposa la línia política que se seguirà.  
Tots els debats d’orientació del mandat Martí s’han celebrat el mes de juny, excepte el 2011 pel jurament dels membres del gabinet i el del passat mes d’octubre. Però el d’aquest any té uns tints especials perquè tot just s’està sortint de la tempesta financera que va provocar la intervenció de BPA, perquè Andorra està immersa en la negociació amb la Unió Europea per a l’acord d’associació, perquè encara s’arrossega la crisi econòmica i, no s’ha d’oblidar, perquè la legislatura encara no té un any i per tant el Govern té molts projectes a exposar  i molta feina per presentar al legislatiu.
Durant la propera Junta de Presidents, prevista per al 5 d’abril, se sabrà probablement si el debat d’orientació política se celebra a finals d’abril i és d’esperar que Martí aclareixi els motius que han motivat la decisió, fent així un exercici de transparència política.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT