PUBLICITAT

Una gestió eficient necessita de dades més ajustades

Unicef i el Centre de Recerca Sociològica (CRES) han presentat l’Observatori de la Infància a Andorra 2015, un estudi que constata un descens de la població infantil del 2008 al 2015 d’un 4,2%,percentatge que fa que Andorra estigui per sota de la mitjana europea pel que fa a la població dels 0 als 17 anys, d’una banda, pel descens del volum de població en edat de tenir fills i de l’altra per la taxa de fecunditat, que és de les més baixes d’Europa, la qual cosa. Segons explica el director del CRES, Joan Micó, pot tenir a veure amb les dificultats per a la conciliació. També s’ha de tenir en compte que els efectes de la crisi econòmica s’han vist reflectits en el retorn de moltes famílies als seus països d’origen.
Des del vessant positiu, les dades presentades ahir denoten una lleugera millora pel que fa als infants menors de 17 anys que manifesten que no es poden permetre pagar una setmana de vacances a l’any fora de casa. Aquestes xifres vénen a confirmar que el país es troba en una petita millora, encara que moltes famílies no la perceben encara.
Des d’Unicef es va remarcar, però, que calen dades més recents per poder fer una radiografia més aproximada de la realitat. La directora d’Unicef, Marta Alberch, va apuntar que el Comitè dels Drets de l’Infant s’ha pronunciat assenyalant que s’ha de treballar amb dades més noves i que cal impulsar el Pla Nacional de la Infància.
Andorra com a país té clar que els drets dels infants són irrenunciables i que aquest col·lectiu és molt vulnerable. S’ha d’actuar sobre la realitat immediata i per conèixer-la és precís saber-ne els punts febles i les necessitats de cada moment. Per articular polítiques destinades a la infància i per donar resposta als casos que mereixen una atenció especial els tècnics i assistents han de tenir el màxim d’informació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT