PUBLICITAT

La dissuasió perquè el volant deixi de ser un element de risc

El trànsit i especialment els accidents és una de les principals preocupacions de les autoritats. Segurament amb una conducció segura seria possible reduir la sinistralitat, i això només implicaria que els conductors abandonin els mals hàbits que comporten distraccions que sovint es converteixen en accidents, encara que siguin menors.
Precisament, per aconseguir una major implicació dels conductors la Policia fa diverses campanyes al llarg de l’any, bàsicament de controls d’alcoholèmia i de cinturons de seguretat. A més a més hi ha també la vigilància a l’hivern dels equipaments especials i de la ITV, que verifica que el vehicle reuneixi les condicions necessàries per circular.
L’any passat hi ha comptabilitzats 312 accidents lleus de circulació, i en 24 d’aquests hi ha pel mig el consum d’alcohol, mentre que en 48 només hi va haver danys materials. Segurament que un percentatge elevat d’aquests 312 s’haurien pogut evitar.
L’objectiu de la Policia per a aquest any és reduir en un 10% els accidents de trànsit on resulten persones ferides. La Unitat de Seguretat Viària no pretén uns objectius únicament numèrics, si no que han d’estar encaminats a detectar totes les actituds imprudents i de risc, tant dels conductors, com de les infraestructures viàries, que puguin ser motiu d’un accident de circulació. Una de les accions que destaquen és l’elaboració d’un cens de punts negres per tal de detectar on hi ha una major incidència de sinistralitat a la xarxa viària.
Si s’aconsegueix aquesta disminució del 10% es podrà parlar de bons resultats, perquè la conscienciació dels conductors necessita anar acompanyada de mesures dissuasives que ajudin a evitar que agafar al voluntat es converteixi en una acció de risc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT