PUBLICITAT

La igualtat que hauria de ser normal

Avui se celebra un dels dies més importants de l’any perquè és el Dia Internacional de la Dona Treballadora i encara hi ha molta feina a fer. I sí, són moltes les veus que consideren que ni tan sols hauria d’existir una celebració com aquesta, però vist que la societat encara va com va, el que sembla imprescindible és seguir obrint les consciències encara que es pugui pensar que el sentit comú i la normalitat haurien de regnar.
Però no ho fan. Encara no, encara hi ha moltes diferències socials, laborals i fins i tot personals, encara existeixen persones que no són capaces de veure que pensen d’antic, que no evolucionem si seguim amb certes idees i certs estereotips que fan més mal que altra cosa. Necessitem continuar reivindicant que no hi hauria d’haver diferències, que no haurien hagut d’existir mai, i que tots som iguals. 
 
Segons les dades publicades, les dones encara guanyen un 24% menys que els homes. Anotin aquesta xifra perquè és realment escandalosa, i per això la repetim: un 24% menys. Això, però, no és res si posem l’exemple del sector financer, on la comparativa és encara pitjor: les dones aquí, segons les dades, cobren un 47,4% menys. Els números fan por només de veure’ls, així que el que és evident és que continua havent molta feina. Per això es treballa en el Projecte de llei d’igualtat i no discriminació, i per això s’intenta conscienciar i educar aquells que encara es resisteixen a adoptar la igualtat com a habitual.
 
Som un país modern que mira cap al món però es continuen sense saber quants casos d’assetjament laboral per raó de sexe es donen aquí, i la llei, de moment, no empara les víctimes... Avui sí, celebrarem i en parlarem d’aquesta fita, el Dia de la dona, però cal treballar en el dia a dia i de dalt a baix, en millorar el que encara és ple de diferències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT