PUBLICITAT

L’esperit del saig per «descongestionar» la Batllia

Simplement és una necessitat que la Batllia pugui ser el més eficient i ràpida possible a l’hora de resoldre causes perquè són els ciutadans els que al final pateixen les conseqüències. La lentitud de la justícia és molt més que un tema recurrent, és una realitat, una mena de mal endèmic que arrosseguen gairebé tots els Estats soberans, i Andorra, com no podia ser d’una altra manera –per no dir òbviament–, també la pateix. 
 
La figura del saig ha estat creada per tal d’aconseguir alleugerar una mica aquesta càrrega pel que fa a temes de resolució de conflictes d’endeutaments. Són temes potser menors que la resta de causes que pot rebre la Batllia, però són accions que es retarden en el temps o que, simplement per manca de temps, acaben per no veure la llum al final del túnel. 
 
És per això que els tres saigs que es van presentar ahir davant de més de setanta advocats del Principat, tindran una funció que certament pot beneficiar el funcionament global, tot i que serà el pas dels mesos i, per això, dels casos concrets que vagin tractant, el que determinarà la seva validesa real en el seu context.
 
Se’n podran beneficiar les administracions públiques, però també institucions com el Govern o els comuns, així com els advocats, però cal destacar que les persones a nivell particular també tindran un accés per resoldre les seves qüestions. Ara bé, no cal oblidar que els seus àmbits se centraran en administratiu i civil, sense anar més enllà. Són nombroses les factures per cobrar, multes o requeriments que acaben en paper mullat per la força del pas del temps que potser ara recuperen vida amb aquesta nova figura. 
 
Els tres membres del saig que ahir van oferir una xerrada van parlar de «descongestió de la Batllia». Aquest seria l’objectiu pel benefici de tots.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT