PUBLICITAT

La necessària implicació de les persones amb discapacitat

La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitats (FAAD) va denunciar fa uns mesos a través del seu president, Pere Valls, la manca d’inclusió i desatenció a què se’ls ha sotmès des del Govern. La reclamació d’un contacte tu a tu amb l’administració i la sol·licitud de permetre als discapacitats participar de les decisions governamentals –com la inserció laboral o la realització de tallers–, que els afecten directament és una de les reivindicacions permanents també de la resta d’associacions.
El Govern i les associacions van decidir ahir en la reunió del Consell Nacional de Discapacitats (CONADIS) que hi hagi una major implicació i participació de les entitats. Aquesta voluntat es començarà ja a plasmar en el treball que es faci al voltant del conveni de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats, ja que les associacions han rebut un informe preliminar sobre l’acompliment al qual l’Executiu vol que hi facin aportacions. El Govern compta amb ells per tirar endavant l’estratègia pensada per a la inserció de les persones amb discapacitat i que aquest any ja es posarà en marxa amb accions concretes.
Tant el ministre Xavier Espot com les entitats presents van expressar que hi ha una bona sintonia per treballar de forma conjunta. És bo i imprescindible que les associacions de discapacitats puguin fer les seves aportacions, ja que difícilment l’Executiu pot trobar millor interlocutor per retratar la realitat d’aquestes persones i poder prendre les accions pertinents. Espot va remarcar que segurament s’hauran de modificar mitja dotzena de lleis per adequar-les a les necessitats d’aquest col·lectiu. I és que encara que s’han fet moltes accions, les persones amb discapacitat no veuen encara satisfetes les seves demandes, la majoria d’elles molt raonables.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT