PUBLICITAT

Decisions supeditades a la simpatia dels ciutadans

Com si el país estigués immers en una campanya electoral sense final, la pretensió d’una delegació parlamentaria liberal de visitar les instal·lacions i els residents del Cedre s’està convertint en un intercanvi de retrets polítics entre el grup majoritari i l’oposició liberal, després que el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, hagi mostrat la seva disconformitat amb aquesta visita.
Tot comença quan els consellers del Grup Parlamentari Liberal (GPL), Jordi Gallardo i Carine Montaner, demanen l’emparament del síndic general perquè el ministre de Salut va comunicar-los que no estava d’acord en què els consellers liberals fessin la visita oficial que tenien prevista dijous al matí a la residència sociosanitària per «poder conèixer les instal·lacions i compartir impressions amb residents i treballadors», segons van explicar ells mateixos.
La reacció no s’ha fet esperar i ahir el grup demòcrata va insinuar que la veritable intenció dels liberals és «sortir a la premsa».
No hi ha cap dubte que és així, perquè darrera de tota activitat política que es fa pública s’amaga de forma poc dissimulada el desig d’aparèixer als mitjans de comunicació amb un missatge positiu. Fins i tot sovint es cau  en l’error de condicionar la presa de decisions a l’efecte electoral que pugui tenir, i en aquest sentit són el Govern i els comuns els més propensos a supeditar la gestió en funció de la popularitat de les accions.
Els liberals no han pogut visitar el Cedre, però en canvi estan aconseguint més ressò i espai a la premsa que si ho haguessin fet. En aquest país el ciutadà està acostumat a interminables debats sobre assumptes de poc calat,  que en realitat formen part del joc polític entre el Govern i l’oposició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT