PUBLICITAT

Martí predica contenció mentre fitxa a cop de talonari

Inconscientment, Jordi Cinca ha deixat el cap de Govern en una situació molt incòmoda. Si ja de per si la contractació d’un nou cap del gabinet jurídic, el valencià Emilio Torrejón, està generant moltes crítiques a un Toni Martí que predica contenció de la despesa als comuns i que fitxa a cop de talonari, ara se l’ha de qüestionar sobre el moment de la incorporació del jurista espanyol.
Martí va voler esquivar les preguntes dels periodistes el passat dia  22 intentant deixar clar que el contracte de Torrejón s’està treballant però encara no s’ha signat, «s’ha de concretar», va assegurar.
En canvi, el ministre portaveu va dir ahir en roda de premsa que Torrejón està treballant des de principi d’aquest mes –el dia 4 o 5, no ho recordava– i per tant la seva incorporació és plena, amb el permís de residència i treball que se li ha tramitat. Si el jurista valencià es troba al seu lloc de treball s’ha de pressuposar que ho fa amb tots els permisos al dia i, per tant, amb el contracte de treball signat per ambdues parts. Com que també s’ha de sospitar que Martí n’és conscient de la situació laboral del seu fitxatge, aquesta sèrie de conjectures no condueixen a una altra via que pensar que el cap de Govern sabia que Torrejón ocupava ja un despatx a l’edifici administratiu quan va fer les declaracions al Comú d’Andorra la Vella el passat 22 de gener. S’ha de voler creure que la voluntat del líder taronja no ha estat la de faltar a la veritat, sinó que la polèmica que s’ha creat a l’entorn d’aquesta contractació l’ha superat i va evitar fer declaracions al·legant que el contracte no estava tancat.
Tanmateix, l’obligació d’un gestor polític és ser responsable de les pròpies decisions i defensar-les amb convicció. No s’ha fet en aquest cas, i només s’han sentit les veus crítiques d’aquells que s’indignen per una nòmina de milers d’euros i per la poca confiança amb els professionals del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT