PUBLICITAT

La situació de Sant Julià fa encendre el llum vermell

En pocs anys el Comú de Sant Julià de Lòria ha passat de ser una corporació amb unes finances controlades a haver de témer pels sous dels seus funcionaris.  Certament que l’aposta per Naturlandia està sent un llast per a les finances locals perquè fins a la data  el complex lúdic no està complint amb les expectatives que havia generat en els seus inicis, quan es va creure amb certa innocència que Naturlandia podia ser l’únic revulsiu econòmic que necessitava la parròquia.
Al final ha estat el comú qui ha acabat estirant del parc, i la seva gestió s’ha convertit en un problema més per a les arques públiques. Els problemes financers no són nous a Sant Julià. Va ser precisament l’actual cònsol, Josep Vila, qui fa més d’una dècada va agafar el comú lauredià en una situació de veritable urgència i va haver de paralitzar qualsevol inversió pública durant anys per destinar tots els recursos a liquidar el deute.
No es poden fer similituds però la situació no és tan diferent. En aquests moment la corporació ni tan sols està en situació de pagar les nòmines dels seus empleats, per la qual cosa Vila veu inevitable haver de recórrer a un crèdit bancari per poder pagar els sous. Sant julià passa a ser un comú en situació d’alarma econòmica, i necessita com ningú la reforma de les transferències per aconseguir una via per respirar financerament.
Demà se celebrarà una sessió de comú on s’ha de suposar que l’oposició reclamarà més informació i on el cònsol ampliarà aquests temors que ahir va fer públics. Naturlandia va centrar la campanya electoral en les darreres eleccions comunals perquè tots els partits són conscients que es tracta d’un element a resoldre que distorsiona el funcionament de la corporació, però que alhora no és prescindible perquè pot ser un instrument positiu per a la parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT