PUBLICITAT

La importància del mercat rus segueix intacta

La notícia que els russos ja no tenien gaire idea de venir cap a Andorra va ser un gran gerro d’aigua freda per a hostalers i comerciants del país. Les trifulgues polítiques del nord d’Europa i la baixada del preu de la seva moneda van fer trontollar el merengue del pastís suculent d’ingressos que deixaven els rics d’un país, on la immensa majoria de la gent té un nivell de vida molt per sota del que la seva imatge a casa nostra ens mostra. 
 
En aquell moment ens van dir que no patíssim, que els alemanys eren els propers russos i que en Andorra hi veurien una terra de bons preus, bones pistes d’esquí, bon temps i oci i bon menjar. Els alemanys no han arribat pas en massa. De moment, no hi ha gaires xifres que demostrin que els alemanys han anat menjant terreny als russos, les previsions no s’estan complint, però per sort tampoc es compleixen les de la fugida massiva de turisme del nord d’Europa que alguns auguraven. Encara som a mitja temporada però les xifres que tenen des dels dominis esquiables sobre quants vindran al país durant aquest hivern situen la xifra al voltant dels 13.000. Una dada molt similar a la registrada l’anterior hivern, tot i que es va pronosticar que possiblement enguany estaríem parlant d’una caiguda del voltant del 30%. I si bé és cert que els que vénen tenen menys diners que els que venien abans, i gasten menys diàriament, continuen deixant-se força diners al país, ja que les seves estades acostumen a durar una setmana i cada dia es gasten més de 200 euros a restaurants i botigues del Principat. 
 
És sens dubte una de les bones notícies de la temporada, que sembla una muntanya russa (perdoneu l’acudit) pel que fa a temperatures i quantitats de neu, i es fa molt difícil pronosticar com pot acabar l’hivern malgrat els carrers es vegin plens de gent els caps de setmana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT