PUBLICITAT

La polèmica dels sous dels consellers que no acaba

Es tancava la setmana passada amb una forta polèmica amb els sous dels cònsols i consellers de la majoria i de la minoria d’Encamp. Per una part, els cònsols i la majoria s’augmentaven els seus emoluments, mentre que pel que fa a la minoria el que es feia és abaixar-los els seus ingressos. Tot i que després la corporació va fer marxa enrera, el ben cert és que ahir durant la festa de Sant Antoni amb les escudelles es va remoure encara la mala maror al voltant d’aquesta qüestió que va més enllà dels diners.
 
L’allau de crítiques va ser immiment, i no només polítiques, sinó que al carrer les mesures no es van acabar d’entendre, i per això finalment des de l’equip de Govern es va frenar la decisió que es va aprovar durant la primera sessió del consell de comú encampadà. Però, això no va acabar aquí, perquè ahir precisament el conseller de la minoria, Joan Sans, anunciava que el seu partit estudiarà possibles accions legals en aquest sentit.
 
No es pot negar la legitimitat de cadascú per defensar els seus interessos personals, i sembla lògic que en un o altre moment un equip de govern plantegi l’opció de tocar els sous dels càrrecs públics, però com que la jugada s’ha fet en un mal moment –era la primera sessió després de les eleccions– i com que la situació econòmica, i més en comparació amb d’altres treballadors, com ara els eventuals d’Encamp, no és la millor, la crítica és comprensible.
 
El que haurien de fer els governants és tenir la capacitat de mostrar més tacte a l’hora de plantejar certes mesures, i també ser més curosos en segons quines actuacions que poden tenir una afectació tan gran en l’opinió pública. És evident, que ara per ara la parròquia d’Encamp té més problemes dels quals s’hauria de parlar que no si els cònsols o els consellers cobraran més o menys. Un poc de sentit comú.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT