PUBLICITAT

Avançar en seguretat per evitar problemes tecnològics

Els darrers dies deuen haver estat intensos pels informàtics que treballen a l’Administració pública. Els atacs de hackers a les diferents pàgines web del Govern han posat en alerta al sector per les possibles conseqüències d’aquest.
Però no han estat els únics problemes que han tingut aquests dies els informàtics. De fet tot l’equip de Salut va haver de treballar més del compte per poder solucionar els problemes ocorreguts amb l’informàtica i els derivats cap als pagament de les ajudes socials.
La incidència, segons diuen des de Govern en un comunicat, no va tenir una incidència gran sobre els receptors de les ajudes perquè va afectar principalment als proveïdors, i va tenir lloc el mes de novembre.
La qüestió és, que com més tecnologia apliquem a l’Administració (i a qualsevol sector) més vigilància sobre aquesta s’ha de tenir, perquè no passin aquestes coses i moltes més que se’n poden derivar. La vigilància dels sistemes oberts a través de la xarxa, ha de ser constant i tot i això no es pot garantir al cent per cent que no es vulneri la seguretat.
Avançar cap a l’smart country ens pot ajudar molt als ciutadans, però alhora posa en risc certes dades que puguem compartir tots plegats en el nostre dia a dia a través de la xarxa, ja sigui en gestions en les que enviem les nostres dades, o en compres que podem fer a través de plataformes de venda a internet. La xarxa no és el dimoni, cal que l’usuari actuï amb responsabilitat i sentit comú, però alhora aquest espera que a l’altre costat, sigui on sigui, el receptor tingui el màxim de cura amb les seves dades i aquestes no perillin.
Avançar cap a més seguretat és imprescindible, i més si ens volem erigir com un país modèlic en el sector tecnològic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT