PUBLICITAT

Pocs nadals són com els nostres

Andorra té moltes coses maques. Moltíssimes. Sovint els que vivim aquí no donem prou importància a tot el que ens envolta, i són els de fora els que ens n’han de fer adonar. La simple presència de milers i milers de persones al nostre país gairebé cada dia, i especialment cada cap de setmana és l’exemple que Andorra val la pena, i la val en especial durant aquestes dates en què l’esperit nadalenc és més fort que mai. 
 
Andorra esdevé, a més de l’aparador comercial que ja és cada dia de l’any un aparador de tradició i cultura, una mena d’aire fresc per al visitant. Els mercats nadalencs, les representacions d’Els Pastorets o del Pessebre vivent d’Escaldes-Engordany en són clars exemples. 
 
La fantàstica cavalcada de reis que cada any munten conjuntament les dues parròquies centrals i els dies a pistes, són per molts turistes un bàlsam vacacional ideal per desconnectar de la rutina a les seves ciutats, on no tenen ni l’aire que tenim aquí, ni la pau que en certa manera ens envolta entre aquestes muntanyes. 
 
Però, paradoxalment, molts d’aquí aprofiten aquests dies per marxar del país. I és que qualsevol excusa és bona per abandonar la síndrome de les muntanyes i córrer frontera avall buscant quelcom diferent del que habitualment ocupa les nostres vides al Principat. 
 
A l’estiu és la necessitat de sol o platja, a l’hivern fugir del fred (que enguany, però, no acaba d’arribar i tant està fent patir a les estacions d’esquí, botiguers, hotelers i restauradors) o de la gentada, o anar a veure la família que viu fora del país. 
 
Val la pena pensar-hi i gaudir d’aquests dies al país, especialment si hi ha menuts a casa, perquè pocs llocs trobarem per passar un Nadal tan especial com el que es pot passar a casa nostra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT