PUBLICITAT

El toc d’atenció de l’AMA torna a tacar la imatge d’Andorra

Un nou ensurt va caure ahir com una bomba a la seu del Govern quan l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) va informar que alguns països, entre ells Andorra, suspenia el Principat en matèria antidopatge i l’amenaça  posava en entredit fins i tot la celebració els esdeveniments previstos per al 2016, alguns d’ells tan importants com la Copa del Món d’esquí alpí del mes de febrer.
 
La qüestió taca novament la imatge d’Andorra en l’exterior. El nom del país torna a sortir en llistes internacionals de manera negativa, i ara en el món de l’esport. I no és perquè Andorra sigui en el punt de mira de l’AMA per no lluitar contra el dopatge, sinó per defectes de forma, perquè en el seu moment, és a dir el passat maig, ja es va informar les autoritats andorranes que no es podia adaptar la normativa antidopatge a dins de la Llei de l’Esport, sinó que havia d’haver-hi una llei antidopatge pròpia. 
 
Andorra, davant de la delegació de la Comissió d’Experts del Dopatge del Consell d’Europa que va visitar al setembre, va agafar el guant, però han passat els mesos i aquesta llei del dopatge no existeix. Ara, el Govern anuncia que hi arribaran a temps, i que serà abans del 16 de març, però de moment la llista que ha publicat l’AMA inclou Andorra entre països que tampoc no han fet els deures, com ara Rússia, Ucraïna, Israel, Argentina, Bolívia o Espanya., Kènia, Mèxic, Grècia, Brasil o Bèlgica, i tots per diferents motius. El problema d’Andorra radica, segons l’Agència Mundial Antidopatge, en què la normativa andorrana no ha estat al Codi Mundial. Bàsicament, que hi hagi una llei antidopatge.
 
Així que el Govern, el que ja està fent però hauria d’haver fet abans, és l’adaptació de la norma, el més aviat possible. «Objectiu prioritari», reconeixia l’Executiu ahir en una nota de premsa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT