PUBLICITAT

Què difícil sembla votar en les eleccions catalanes

Les eleccions al Parlament de Catalunya estan portant més d’un maldecap als ciutadans residents a Andorra, perquè els problemes per poder exercir el seu dret a vot estan sent constants. Primer va ser el problema de les paperetes que la plataforma Junts pel Sí ja va avisar que tardarien en arribar, tal com va succeir després. En acabar això, ara resulta que des de la delegació provincial de Barcelona, tots aquells que en el seu moment eren inscrits allà reben uns sobres sense paperetes, cosa que des del mateix consolat a Andorra confirmen com a veritablement estrany. 
 
Tot i que aquestes eleccions no sembla haver despertat una gran passió entre els residents a Andorra, també és cert que no per això s’ha de deixar d’explicar una situació que per caòtica és molt més que això, ja que davant d’una crida a les urnes, cap ni un dels ciutadans amb dret a vot hauria de tenir cap problema, absolutament cap, per poder exercir-lo. 
 
Així que dels 1.500 votants que han demanat el vot a Andorra, almenys la majoria dels que depenien de la província de Barcelona ara no ho tenen clar. Ni gens ni mica. En un estat de dret com el que vivim, en una societat que se suposa avançada i moderna, que passin aquestes coses semblen una broma a la intel·ligència, un disbarat que un dret fonamental com és votar no es pugui realitzar amb tota normalitat i sense haver de viure un entrebanc darrere l’altre.
 
Es tracta d’elegir els representants polítics, i en aquestes eleccions catalanes, qui sap si molt més que això, així que garantir els drets dels ciutadans ha de ser l’obligació de les autoritats. S’ha de controlar que l’administració funcioni correctament, que aquestes coses no tornin a passar, sempre desitjant que les obvietats siguin òbvies. És a dir, que tothom voti si així ho vol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT