PUBLICITAT

Espanya es posa seriosa amb el contraban

Són mil milions d’euros els que es calculen de pèrdues amb el tabac de contraban a Espanya. Mil milions que les arques de l’Estat espanyol deixa d’ingressar pel frau fiscal que es fa amb el comerç amb aquest producte, així que des d’Altadis el seu president va avisar ahir que la lluita contra aquesta lacra s’incrementarà. 
El 6,2% del contraban que es comptabilitza al territori espanyol és provinent de Catalunya, i per aquesta raó les autoritats espanyoles ho vinculen amb el tabac que surt d’Andorra de manera il·legal. Així que el país està en el punt de mira com ho estan la resta de persones que decideixen jugar amb el diner fàcil que pot proporcionar-los el comerç d’amagat amb el tabac. 
 
Un 10% del  que es consumeix a Espanya és de contraban, i les xifres  continuen sent bastant escandaloses, com ho són les reiterades notícies que gairebé cada setmana ens informen del decomís de centenars de cartrons provinents del Principat i que són detectats pels Mossos d’Esquadra o la Guàrdia Civil.
Així que, evidentment, Espanya n’està farta i avisa, com ho va fer ahir el president d’Altadis, Juan Arrizabalaga, que ja se n’han cansat, que a partir d’ara seran més «beligerants» contra aquest tipus de delictes. I és un missatge per a navegants, perquè aquesta pràctica potser és més habitual del que fins i tot ens pensem o del que surt en les notícies, així que qui la fa, al final la paga. 
 
Hem d’intentar lluitar contra alguns dels problemes que poden trencar la bona imatge d’Andorra en l’exterior, i més tenint en compte que estem en el punt de mira d’Europa, estem negociant un acord d’associació estem intentant fer els deures en totes i cadascuna de les matèries i camps d’actuació que ens obliga Europa. Si volem formar part d’un tot, hem de complir amb les normes particulars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT