PUBLICITAT

La introducció real dels vehicles elèctrics

A un país en què hi ha un nombre de vehicles a motor per persona que supera la unitat, polítiques per integrar i utilitzar, i repetim, utilitzar els vehicles amb energia elèctrica sembla una de les millors aportacions que es puguin fer pel bé del medi ambient. Això no significa, però, que les iniciatives siguin perfectes, sinó que s’han d’estudiar i veure com van evolucionant.
 
El que és indubtable és la feina fosca que fa l’Automòbil Club d’Andorra envers aquest nou sistema, i de fet és una de les bases del Llibre blanc de l’energia d’Andorra, que aspira, segons es llegeix, a què la meitat de vehicles del Principat siguin elèctrics al 2050. Sembla una xifra exagerada, però també hem de pensar en positiu i aspirar a poder arribar a barems que, en l’actualitat, estan a la cua del món. Ho reconeixen les autoritats, però això fins i tot és positiu perquè si ells aspiren a tenir un país més net, s’ha d’estar al costat.
 
Durant el dissabte hi haurà un seguit d’activitats i xerrades que intentaran informar dels avenços en aquest sector, i tot això ha de servir per acostar al gran pública una motorització elèctrica que té com a objectiu ser cada vegada més efectiva, més eficient, més ecològica i, per què no dir-ho, hauria de ser més barata per apropar-se al públic en general. S’entén, en aquest sentit, que hi hauria d’haver ajudes per a les empreses que intentin implementar aquests vehicles en un mercat on la benzina mana, i s’entén també que els particulars haurien de ser beneficiaris d’aquestes i d’altres actuacions de suport per poder sumar adeptes. «Recrearem l’Andorra que volem», va dir ahir el secretari general de l’Automòbil Club, Toni Sasplugas. Haurem de veure si és possible que, com afirmen, en uns anys Andorra passi de ser un país a la cua a un país capdavanter en vehicles elèctrics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT