PUBLICITAT

Eleccions comunals el 13 de desembre

Ja tenim data per a les eleccions comunals. Uns comicis que arriben pocs mesos més tard de les Generals i que tot fa indicar que seran força renyits. Hi ha majories que es presenten difícilment clares, les diferents formacions hauran d’anar esmolant l’argumentari per aconseguir captar el màxim de vot possible. I el més provable és que aquestes acabin sent les eleccions dels pactes arreu. 
 
A  Canillo, a priori, sembla que tot està decidit, un feu de DA en el que potser s’hi suma una candidatura pactista de tota la resta per aconseguir plantejar una alternativa. A Encamp el PS sempre hi ha tret un bon grapat de vots, és potser el lloc on els socialdemòcrates tenen més opcions i caldrà veuren si amplien el ventall de vot amb pactes per poder prendre la parròquia a Demòcrates per Andorra. A la capital caldrà veure si es presenta una llista continuista de Cd’i, si s’hi incorporarà gent de DA o el pes serà repartit al contrari, la major part de DA incorporant-hi gent de Cd’i. Depèn de l’equilibri pot arribar-se a donar una aliança en contra dels demés partits. Sant Julià s’augura fa temps un pacte entre totes les formacions per aconseguir treure UL de la casa comuna, on sempre ha aconseguit entrar-hi amb facilitat. I a Ordino el pacte entre ACO i CDO els dóna molt avantatge en la cursa. Són alguns dels pactes que es veuen a venir, però segur que no seran els únics, i en les properes setmanes s’intensificaran els contactes.
 
Les eleccions no es podran desmarcar del cas BPA, mentre els comuns miren cap a les competències i les transferències, i apreten amb l’Agència Tributaria comunal, però el que passi a aquests comicis tindrà, d’una o altra manera, una afectació molt alta en la política nacional. Són aquestes unes eleccions que han de marcar el futur d’Andorra en un final del 2015 que es presenta trepidant. I clau per a tots.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT