PUBLICITAT

Comunals, només 9 mesos més tard d’unes nacionals

Tothom sap que en aquest país quan arriba Meritxell es torna a reprendre tot plegat. Passa especialment amb la política, que després del dia d'avui torna a posar-se en marxa.

Enguany, encara de manera més excepcional ja que hi ha les eleccions comunals a la vista, i és evident que els partits polítics hauran de començar a fer moviments tard o d’hora.

Dels quatre partits polítics amb representació parlamentària, n’hi ha dos que lluiten per aconseguir el vot de l’esquerra, i que no sabem fins a quin punt poden traçar unions a les properes comunals. Si abans de les eleccions generals se’ls veia força distanciats i amb poques possibilitats d’arribar a acords, sembla que la tensió entre els dos grups s’ha anat rebaixant, i en algunes parròquies podria haver-hi pacte. Serà qüestió de temps i que cada una de les formacions jugui les seves cartes.

Per altra banda, liberals i demòcrates buscaran aconseguir el vot de centre-dreta, els uns intentant mantenir la seva hegemonia parroquial, i els altres intentant rascar a les parròquies vots suficients per aconseguir col·locar algun cònsol. 

El cas BPA ha desgastat força el govern de Martí, que s’ha trobat sense voler-ho enmig d’un problema pel país, que no sabrem en quina fase estarà durant la campanya electoral, ja que es preveu que la venda del nou banc sigui el mes de desembre, però no se sap si serà abans o després de les eleccions. Aquest serà un tema important en campanya, de ben segur, s’hagi vengut o no VallBanc.

I a partir d’aquí tots els estira-i-arronses típics, sobretot intentar cada formació política presentar una bona llista, i això, tot just sortir d'unes eleccions nacionals es planteja difícil perquè no sempre és fàcil trobar quadres polítics per presentar, especialment en aquelles parròquies més petites.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT