PUBLICITAT

Les paraules de Cinca contra les de Saboya

Alguna cosa està passant quan després de mesos escoltant dir per activa i per passiva al portaveu del Govern, Jordi Cinca, que la màxima prioritat és mantenir el màxim nombre de llocs de treball en Banca Privada d’Andorra, ara surt el ministre d’Afers Exteriors, i ahir portaveu de l’Executiu en la roda de premsa posterior al consell de ministres, afirmar que «en cap moment el Govern ha garantit es llocs de treball», o, encara més forta: «En la llei –en referència a la llei 8/2015–és impossible que hi hagi una garantia de mantenir els llocs de treball, mai n’hi ha hagut aquest compromís». 
 
D’acord que després matisa i explica que sí que hi ha la intenció de donar «el màxim de sortides i en les millors condicions possibles», però és una monumental contradicció que s’hauria d’explicar. Són més de dues-centes les persones afectades per aquesta situació. Són més de dues-centes les persones que han estat rebent el missatge per part del seu Govern que la intenció és mantenir el major nombre de llocs de treball, i ara resulta que aquell discurs de tranquil·litat de sobte ha canviat i es transforma en una treta de careta i una declaració contundent: «Mai ha hagut aquest compromís».
 
Aquest rotatiu va publicar en la seva edició del passat dimarts que la llei 8/2015 del 2 d’abril de mesures urgents per implantar mecanismes de reestructuració i resolució d’entitats bancàries no permetia que es mantinguessin els llocs de treball, i ahir el ministre Saboya va confirmar que no hi ha cap intenció de canviar aquesta llei, així que la lectura que es pot fer és ben senzilla. 
 
Cal esperar encara reaccions al respecte, però sembla clara, ben clara, la postura del Govern en aquest sentit. L’AREB és ara qui treballa, mentre l’Executiu que abans estava a totes amb els treballadors, ara sembla que s’ho vol mirar de lluny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT