PUBLICITAT

La necessitat d’acostar-se a Europa i fer-ho bé

Europa sembla ara el centre de les mirades. Ni en estiu descansa la política, que en declaracions i ponències de caire polític sempre acaba mostrant-se per acabar sent el centre de les mirades. Així que aquí ho tenim, en un cap de setmana en què la Societat Andorrana de Ciències ha proposat la sèrie de conferències amb motiu de la Diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu, i que l’acord d’associació amb la Unió Europea ha tornat a ser el cavall de batalla, especialment perquè a Prades, on va ser l’habitual Diada, es van donar cita alguns dels més importants representants del Govern, com ara el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que tot i no poder ser present sí que va aportar la seva visió amb el text Andorra i el nou marc de relacions amb l’UE, text que va llegir una altra persona molt vinculada amb les negociacions amb Europa, Maria Ubach, ambaixadora del Principat davant de l’UE.
 
És aquí on Saboya expressa els fets i l’opinió al respecte, i l’oposició –també Pere López, president del grup Mixt al Consell General va presentar un text, així com Jaume Bartumeu, president d’SDP, entre altres– diu la seva, i quan el mar semblava en calma les crítiques al ‘modus operandi’ del Govern surten arreu. 
 
La crítica constructiva, la que fa veure als altres el que potser no li deixen fer els seus propis actes, anima a la reflexió en aquest cas del Govern, que s’ha de plantejar fins a quin punt l’oposició ferma de Bartumeu –ha estat el més incisiu– a certes accions té el seu punt de raó. És l’estiu que res no es mou però també és cert que setembre i el nou curs polític són aquí al costat, en un setembre que es preveu molt mogut, així que s’han de prendre decisions i ser exigents a cada pas, especialment en el tema europeu, perquè si ens hem d’acostar, almenys que sigui bé.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT