PUBLICITAT

El debat que permet situar Andorra entre els petits Estats

Entendre la capacitat de filosofar és complicat, però és d’aquelles accions que realitzades en públic, amb diversos punts de vista i opinions, amb criteris i posades en escena des de diferents angles, permeten obtenir un creixement personal i també social que ajuda molt per entendre el nostre entorn. 
 
És el que es proposa des de fa 47 edicions des de la Societat Andorrana de Ciències, que cada any escull una temàtica diferent per posar sobre la taula una determinada manera de viure l’Andorra que vivim i el seu entorn. En aquesta ocasió, durant la Diada que tindrà lloc avui a Prades, es tractarà del Principat com a petit Estat i la seva interactuació amb la resta de països del mateix ‘nivell’, és a dir Estats que dins de la Unió Europea lluiten per trobar el seu espai i, també, rebre a canvi del que donen. La unió de tots aquests petits Estats és una forma de lluita en comú contra una força superior com és l’UE, però també una manera de globalitzar un país com el nostre dins d’un món molt més ample.
 
La Societat Andorrana de Ciències rep cada any la bona resposta de polítics, membres de la societat andorrana, empresaris, tècnics, educadors, científics i persones que tenen el coneixement suficient com per aportar el seu gra de sorra a les reflexions que durant un matí seran el centre de les mirades al Lycée de la localitat francesa.
 
La Diada andorrana de la Universitat Catalana d’Estiu és fonamental cada estiu per remoure les nostres mires respecte al nostre país, necessitem que ens recordin no només on som, sinó qui som i fins i tot on podem arribar, així que els punts de vista de la gent que en sap, dels erudits en les diferents matèries, ens ha de fer obrir el cap i veure més llum que pas ombres. Perquè Andorra té molt a dir a Europa, encara que sigui de la mà de la resta dels petits Estats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT