PUBLICITAT

Projectes fallits, estudiants sense màster

Per mitja dotzena d’estudiants del país, ahir va ser un molt mal dia. Després d’iniciar els seus estudis del màster d’odontologia, ahir el ministeri d’educació va anunciar que ja no podran seguir estudiant al país, els seus expedients s’han traslladat cap a una Universitat catalana. Aquests pobres estudiants, s’han trobat immersos enmig d’un problema que no és pas seu, que és la caiguda del projecte del qual s’esperava força, i al final no ha arribat ni arrancar amb condicions. La Universitat de les Valls, que fa mesos que ja se sap que les coses no li anaven massa bé, finalment ha vist com es posava punt i final al seu projecte per part del Govern. El sis alumnes que hi havia matriculats i cursant estudis, han vist com el projecte de vida dels propers anys se n’anava en orris i ara s’han de buscar la manera de tirar endavant el sèu futur estudiantil en un altre lloc.

És una autèntica llàstima que projectes com aquest, que prometien bona qualitat d’estudis al Principat, oferir una formació reconeguda i amb perspectives d’una bona trajectòria laboral posterior, i fer venir al Principat gent de fora d’Andorra que volgués formar-se, hagi acabat fracassant. L’envergadura del projecte era important, finalment aquest ha acabat desapareixent arrossegant una mica la oferta formativa al Principat i deixant sense opcions els que en els propers anys volen cursar aquests estudis al País, que ara s’hauran de desplaçar a l’estranger.

Estudiar a Andorra no és fàcil, perquè hi ha moltes carreres que no es poden fer aquí, i els alumnes han de marxar a l’estranger però pel contrari del país ofereix una cosa que altres no ofereixen, la possibilitat dels alumnes, que dominen diversos idiomes, d’anar cap a Catalunya, Espanya o França per cursar els seus estudis. I a més a més tenim la sort de tenir moltes de les grans universitats del món raonable aprop, i això ajuda a trobar sortides professionals posteriors als nostres alumnes, amb garanties, si és que avui dia queden garanties de trobar una bona feina quan s’acaba la carrera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT