PUBLICITAT

Molts projectes, però ben repartits?

No té res a veure l’administració comunal d’Andorra la Vella amb la d’Encamp, però aquests dies en què des del Pas de la Casa es llançava la veu d’alarma per la manca d’iniciatives que dinamitzen el poble, sobta analitzar que hi ha zones del país en què les obres se succeeixen, així com els esdeveniments, mentre que en altres sembla que només bufi el vent enmig del desert.
 
Ja sabem que Andorra la Vella pot apostar per un parc aquàtic, per un túnel de vent, per una fira multitudinària i per una fira més modesta com la de la tapa, i que tindrà un Cirque du Soleil i altres activitats que faran de la parròquia el centre –mai millor dit– de la vida social i turística d’Andorra, però aquesta lògica, que hi és i s’ha d’assumir, no hauria de significar que d’altres indrets no tinguin el mateix dret a veure’s beneficiats per les inversions ja no només comunals, sinó també del Govern per part de Turisme.
 
Sí, són nombrosos els mercats que per exemple acull el Pas de la Casa al llarg de l’any, però són sempre activitats de baixa volada, esdeveniments que no apleguen a grans masses de gent que acabi consumint, que és del que es queixen els comerciants i restauradors del poble encampadà. Es tracta de mirar més enllà d’Escaldes-Engordany, de pensar en projectes d’envergadura a nivell de país que arribin enlloc, no només al centre neuràlgic. Es tracta, en definitiva, de buscar que el turisme que s’acumula a dos poblacions concretes del Principat, pugui veure diversificada la seva oferta i pugui emplenar en massa d’altres llocs, ara Canillo, ara Soldeu, ara Ordino, ara Arinsal, ara Erts... 
 
Som un país de possibilitats, els comuns fan la seva tasca i se’ls suposa a tots bones intencions i idees pel bé comú. Potser Turisme hauria d’obrir més el mapa i començar a repartir el pastís. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT