PUBLICITAT

L’atractiu indubtable del cicloturisme

Ja ho hem vist aquest cap de setmana amb la marxa cicloturista de Joaquim Purito Rodriguez. El ganxo d’aquest ciclista professional que des de fa anys resideix al Principat és la principal arma per poder establir un turisme de ciclistes. Cicloturisme se’n diu. Una cosa que ja des de fa més de trenta anys que està instaurat amb la Volta als Ports d’Andorra, i que també es nota amb la presència aquí de curses com el Tour de França i la Vuelta a Espanya. 
 
És curiós que els hotelers no parin de dir que les dades d’ocupació no són bones i que, amb tot, els carrers són plens de gent i el trànsit inclou infinitat de vehicles de països estrangers, autocaravanes, autobusos... En tot això el cicloturisme ajuda, i és aquí on el Govern ja ha posat el punt de mira per ser el millor complement possible a l’oferta estiuenca. Ara en poc més de vint dies apareixerà per les carreteres andorranes la Vuelta repetint el recorregut de la prova d’ahir, però amb els professionals de les dues rodes oferint un espectacle excepcional, i just durant aquella mateixa setmana els Campionats del Món de bicicleta de muntanya seran a la Massana en un altre moment de clímax amb les estrelles mundials de les diferents disciplines de btt. Dos esdeveniments que aquest estiu seran la cirereta del pastís que ja han suposat tant la Volta als Ports, amb 1.100 participants, i ara la Purito, amb 1.122.
 
És el camí que ha engegat el ministeri de Turisme i que compta amb el vistiplau general del Govern, i a poc que les empreses, hoteleres i restauradors comencin a adaptar-se a aquest turisme, el creixement ha de ser exponencial. Purito Rodriguez ha decidit tenir la seva marxa cicloturista i ho ha volgut a Andorra, ha implicat parròquies com Sant Julià i Encamp, i ha mogut gent i estrelles del ciclisme. Sembla suficient per seguir apostant-ne.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT