PUBLICITAT

Les garrafes d’aigua que portaran cua

A ixò sembla un no parar. Hi ha una crítica constant a una actuació que, pel costat del comú d’Escaldes-Engordany, es considera satisfactòria davant d’una crisi de l’aigua ben dura i exigent, però cal analitzar molt bé si totes les crítiques estan justificades. Una cosa és que una situació sigui producte de la negligència, que no és el cas. Una altra és que un problema esdevingui per un excés de calma en la presa de decisions, que tampoc no és el cas, encara que amb precisions. I altra cosa és que el maldecap arribi perquè s’ha produït una situació a totes llums difícil de controlar i per motius ben bé aliens.
 
Anem per parts, perquè hi ha teca. Resulta que el Comú no ha comés cap negligència, tenint en compte que es va trobar amb una situació de caos fluvial sense que estigués en les seves mans que caigués una tromba d’aigua com la de fa unes setmanes. Això és una part, però una altra és ser realista i constatar que fa anys, des del 2008 quan es va arribar a un conveni entre els comuns, es parla d’unir les aigües escaldenques amb les andorranes per evitar problemes com aquests, i encara no s’havia fet res. 
 
Sí és cert que Trini Marín, la cònsol major, afirma que des que va entrar al capdavant de la corporació comunal ha estat intentant accelerant el tema del dipòsit nou, però això no ha estat possible dur-ho a terme. Així que aquí hi ha una part de responsabilitat que, en gran part, afecta tant a ella com als cònsols anteriors que tenien aquesta feina encomanada. 
 
Així que és com que la culpa no és de ningú, però de tots. És a dir que sí, que plou i contra això no es pot fer res, però que, si la pluja fa mal, des del poder polític es té la possibilitat de prevenir per no haver de curar. Després de tot això apareix en escena la política, i de boca de Pere López, del Grup Mixt, en roda de premsa en el Consell General s’assegura que la imatge de les garrafes en ple any 2015 «resulta tètrica», i acaba per demanar responsabilitats pel que considera una situació «inacceptable i vergonyant». Aquestes garrafes que encara han de portar cua.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT