PUBLICITAT

Un país que viu mirant constantment el cel

El nostre país depèn gairebé en la seva totalitat del temps que hi fa. Les nostres principals branques econòmiques vénen donades per les precipitacions o per l’època de bonança.
Aquesta setmana ha tornat a ploure, i hi ha llocs (cap a Canillo especialment), on aquesta pluja ha estat virulenta i per tant, ha causat estralls a les collites de tabac. És una molt mala notícia per als productors, que cada dia veuen com el seu negoci es va empetitint, i els seus maldecaps van augmentant. 
La mateixa pluja que ara ha portat problemes als cultius és la que s’espera quan les temperatures són baixes a l’hivern i es vol que les muntanyes del costat d’aquests prats s’omplin de neu  per poder acollir els esquiadors.
Però la pluja és dolenta per als hostalers i comerciants. El mal temps espanta el turisme, aquí, i a tot arreu. Mítiques són les queixes dels hostalers de la costa catalana cap a Tv3 cada cop que el servei de meteorologia de la casa anunciava mal temps cap al litoral català, i és que espantar el turista pot causar pèrdues molt grans a les caixes dels establiments.
En tot cas, gran part de la població es passa el dia mirant amunt, esperant que  precipiti o no depèn de l’època de l’any, i amb el cor en un puny quan les previsions són dolentes. 
Part de l’estratègia de l’obertura econòmica venia per aquí, per una desestacionalització del país, per la incorporació de nous sectors de negoci que permetessin fugir de la climatologia i fer diners al marge del que vulgui preparar-nos la natura pel següent cap de setmana. 
Mentrestant, als uns els toca anar pregant al cel, i als altres emprendre noves mesures per intentar que no els passi això tan sovint, com preparar reixes protectores o desplaçar les dates de les collites sempre que el temps els ho permeti.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT