PUBLICITAT

Andorra: Epicentre de la llengua catalana

Andorra es postula durant aquesta setmana com l’epicentre de la llengua catalana. No és difícil ja que som l’únic país que la té com a llengua oficial, però sempre omple d’orgull ser epicentre d’alguna cosa.
És cert que aquest cap de setmana estem a l’ull de l’huracà mediàtic. Divendres les conclusions de la comissió d’investigació del Parlament de Catalunya que parlava sobre els diners dels Pujol a casa nostra, dissabte al matí els primers vols des de l’aeroport cap a Madrid i Palma, i al vespre, el superconcert de l’Elton John a la capital.
Lògicament, una activitat acadèmica no serà pas tan mediàtica com les altres citades, i el Campus Universitari de la Llengua Catalana quedarà sempre eclipsat per tanta «estrella» susceptible de sortir a canals espanyols a bombo i plateret.
El Campus reuneix una trentena d’estudiants de català de diversos
països, que estudien la nostra llengua a alguna de les més de 150 universistats que l’ensenyen arreu del planeta. I és que la nostra és una llengua amb molts estudiants fora de les nostres fronteres lingüístiques, i sovint sorprèn a més d’un saber que ara mateix hi ha més de 6.000 estudiants repartits pel món que cursen estudis per conèixer el català, a les 5 universitats que l’ensenyen a l’Àsia, 31 a l’Amèrica del Nord, 6 a l’Amèrica del Sud, 106 a Europa i 1 a Austràlia.
La qüestió és que aquests dies en tenim una petita representació aquí,  que durant una setmana faran classes de llengua i cultura, i coneixeran les nostres tradicions i el nostre país a través de visites als museus i exposicions, excursions per conèixer el patrimoni natural, concerts i representacions, i el dia a dia amb la cultura pel carrer. Així que, si aquests dies us creueu amb un grup de joves amb pinta d’estrangers, no els confongueu, no són turistes, els podeu parlar tranquil·lament en català.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT