PUBLICITAT

La més cruel de les insensibilitats

Quina mena de persona sense escrúpols és capaç d’acabar amb la vida d’una dotzena de gats i fer-ho de la manera que ho feia? Hem d’analitzar aquest cas que sembla una cosa bastant petita però que té un component social important. Qui arriba a aquest punt d’actuació tan malalta? Què s’ha fet malament perquè personatges d’aquest nivell siguin entre nosaltres?
 
La sensibilització amb la notícia publicada ahir per EL PERIÒDIC en l’edició en paper i en format digital es va reflexar en els nombrosos comentaris que va generar la informació, amb múltiples ressenyes i shares a Facebook i retuits que van demostrar l’interès per un cas que hauria de ser l’últim.
 
Aquesta persona ha estat identificada i denunciada a la Batllia, i ara hauran d’actuar els procediments legals que pertoquin, però l’associació de defensa dels animals, Laika, va més enllà perquè demana que el maltractament animal s’inclogui en el codi penal. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu del Govern, Jordi Cinca, va lamentar els fets, però tampoc no va aprofundir en el cas perquè una cosa és el que es pugui pensar del cas en concret, i altre el que diu la llei, però el que és evident és que aquestes coses no poden passar en una societat civilitzada, i si ocorren, han de rebre mà dura per almenys conscienciar que no tornin a passar. 
 
Això inclou el problema de base, que és l’educació, o si més no en aquest cas, la manca d’ella, perquè no entra en el cap d’una persona assenyada actuacions com aquestes que superen els barems de crueltat possibles. S’ha de reaccionar i fer-ho amb contundència, des dels textos legals fins a l’educació en les escoles i en les famílies. Si no respectem el nostre entorn ni la vida que tenim al voltant, no podem formar part d’una vida civilitzada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT