PUBLICITAT

La importància de les Vacances en pau

El projecte Vacances en pau que acull l’Associació d’amics solidaris amb el poble sahrauí porta anys instaurat al Principat i té com a objectiu facilitar les vacances dels nens que han de suportar les altíssimes temperatures del seu país. Els acords amb el Front Polisari, tant a Andorra com a Espanya, fan que molts d’aquests infants gaudeixin d’estius molt més agradables i a més coneixent altres mons com els que se’ls ofereixen a diferents països. 
 
El Principat no n’és aliè, i per tant cada mes de juliol arriben més d’una desena de nens que són acollits per famílies andorranes o residents. L’enriquiment és mutu, perquè l’acolliment beneficia tant els més petits i les seves famílies, que reben una experiència positiva, com els que els acullen, que acaben obtenint una estima absolutament impagable dels petits. Aquests gaudeixen de temperatures que en el nostre país són molt més que agradables, i participen de nombroses activitats o van a la platja amb les seves famílies d’acollida, o allà on puguin o vulguin viatjar en aquestes dates. 
 
Però, sempre hi ha un però, i en aquest cas és que el programa de Vacances en pau estava sotmès en bona part al programa de suport de la Fundació BPA, que era qui pagava els viatges dels més petits. Amb la crisi de l’entitat en plena activitat, la primera aixeta que es va tallar va ser la d’aquesta via de la Fundació, i entre altres institucions sense ànim de lucre hi és l’Adsaps. Ara perillen per als pròxims estius els vols dels sahrauís, i aquest any s’han salvat perquè els diners ja hi eren de l’any anterior, però s’ha de buscar una solució perquè a més la situació està afectant també al projecte. Cada any en són menys, de nens, que acudeixen a Andorra. Aquest estiu hi han arribat nou. Les Vacances en pau són un dret per a ells, que viuen en una situació habitual de conflicte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT