PUBLICITAT

Esperant el turista carregat de diners

Ja és aquí la temporada d'estiu i amb ella la il·lusió de comerciants i hostalers que aquesta pugui marcar un punt d'inflexió respecte dels anys passats. Si la temporada d'hivern que hem deixat enrere ha aconseguit portar a Andorra bastants més turistes, tal com passa en els darrers anys, els botiguers i els hotelers no es mostren satisfets amb el que ha passat, ja que ve més gent, però la caixa continua igual de buida. 
Als països de l'entorn, la crisi econòmica ja no és tan forta com ara fa un any, no sabem si ja s’ha acabat o no, però si més no una situació ara mateix ha deixat de ser tan dramàtica com mesos enrere, especialment a l'estat espanyol. 
Això pot fer que aquesta temporada vinguin més turistes Andorra, la gent no té prou diners com per fer tants viatges del Carib com es feien fa sis o set anys, i unes vacances a Andorra són un molt bon pla per a molta gent que viu a raonablement pocs quilòmetres.
Per intentar facturar més, els comerciants se les empesquen totes amb promocions, rebaixes i ofertes, i les administracions hi ajuden per donar una imatge més global amb dies de compres promocionats als mercats origen dels nostres turistes. 
I mirant més enllà de la temporada d’estiu, que sempre és millor que la tardor, Andorra Turisme ja prepara el proper Andorra Shopping Festival que serà a l’octubre, i que vol donar més visibilitat a la idea que Andorra és un gran espai de compres. 
Tot plegat són bones iniciatives, que calen en aquests temps, però estem caminant per un pas molt estret, que és el que diferencia la compra de qualitat amb un lloc d’ofertes constants. Els nostres hotelers ja pateixen les conseqüències de la guerra de preus dels darrers anys, i els costa molt facturar perquè les habitacions han hagut de baixar de preu per poder-se omplir, no fem el mateix amb el comerç o acabarem sent l’outlet dels Pirineus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT