PUBLICITAT

Standard & Poor’s mira Andorra amb lupa

Una vegada més hem d’estar ben pendents del que diu l’agència de qualificació Standard & Poor’s. Ahir va emetre un nou informe en el qual mantenia el ràting d’Andorra en BBB-, però decidia aixecar la vigilància negativa que es va establir com a conseqüència de la crisis financera que va generar la nota del FinCEN del mes de març. Una de freda i una de calenta.
Assegura Standard & Poor’s que ha estat molt pendent de l’evolució del cas BPA, i finalment ha establert que la perspectiva de creixement econòmic no s’ha vist afectada per la crisi financera. Segons Standard & Poor’s, Andorra té capacitat per crear llocs de treball nets per primera vegada des del 2007, i apunta al turisme com a motor de la nostra economia, juntament amb la inversió estrangera, gràcies a la liberalització dels últims anys. El Govern rep aquestes notícies positivament, però també ha d’estar pendent de l’evolució de BPA i els passos que està fent en aquest sentit l’AREB, que és qui porta les regnes.
 
És per això que Standard & Poor’s avisa que seguirà observant de molt a prop el que ocorre amb BPA, el pas al ban bo, la subhasta i el dia a dia d’un procés que sembla ser absolutament clau per a les pròximes qualificacions de l’agència. Vist això, el que hem d’estar pendents des de casa nostra és en mantenir l’estabilitat, vigilant que s’obren les corresponsalies internacionals del banc, la venda, l’agenda de l’AREB.
 
El que no s’ha de fer és perdre el sentit de la realitat, i aquesta diu que continuem tenint una qualificació BBB-, que estem lluny dels barems desitjables i que necessitem escalar posicions, amb seriositat, amb passos específics i controlats per poder ser en la bona línia. L’economia d’Andorra necessita de la confiança dels mercats externs i també d’agències com Standard & Poor’s que tenen un pes clau. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT