PUBLICITAT

Amb la vista posada a les reformes del país

Ahir el primer ministre francès va visitar Andorra en una trobada llampec de poc més de quatre hores. La visita, emmarcada, com les darreres dels mandataris espanyols i francesos, en termes econòmics, arriba en un moment en què Andorra necessita aquests suports internacionals de visites institucionals que, malgrat ser més protocol·làries que altra cosa, ajuden a la imatge exterior. El que passa és que sovint, el que nosaltres pretenem des d’aquí, no s’entén gaire a fora. Mentre els mitjans andorrans preguntaven al Ministre sobre la reacció davant del problema de BPA, les connexions entre Andorra i França o el Conveni de no-doble imposició, la primera pregunta dels mitjans francesos es van prendre la visita des d’un altre prisma, preguntant al primer ministre sobre temes propis de govern (la política francesa sobre els refugiats de Síria), sense parar massa atenció en aquesta sortida de les fronteres franceses de Valls.

En tot cas, Valls va felicitar el país, i especialment Martí, que lluïa un satisfet somriure, per les reformes que està fent el Govern d’Andorra per aconseguir un encaix amb la resta de països, i també ho va fer per la manera que ha tingut l’Executiu d’actuar en el cas BPA.  Aquestes paraules de Valls donen una alenada d’aire fresc a Martí, que es va mostrar molt agraït per aquestes paraules del mandatari gal.

A efectes pràctics, Valls i Martí van anunciar la voluntat d’agilitzar i millorar els tràmits perquè empreses andorranes i franceses puguin treballar conjuntament, i alhora van explicar que en breu es farà una trobada d’empresaris francesos de renom perquè puguin establir sinergies amb el país. I alhora van mostrar la mútua voluntat que les comunicacions per carretera entre els dos països puguin millorar.

En definitiva, una visita curta però intensa, amb molt de protocol i voluntat de tothom de quedar bé davant la foto, com passa en aquest tipus de trobades i uns cops a l’espatlla donant suport al camí d’Andorra cap  a la transparència malgrat Europa ens col·loqués tot just dos dies abans en una nova llista negra avalada per França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT