PUBLICITAT

Els russos que ja no vénen a fer turisme

Ahir es va fer per fi pública, amb dades a la mà, la mala notícia que tothom esperava: els russos ja no ens volen. Com ha passat als indrets veïns de compres i turisme (Barcelona, la costa catalana, La Roca Village,...), els russos no han vingut cap al sud d’Europa a gastar-se els seus feixos de diners com feien els anys anteriors, però per què? Si mirem les informacions més esteses és per la crisi d’Ucraïna, i la devaluació de la seva moneda, el ruble, que els resta poder adquisitiu. 
Si mirem les altres informacions, es veu de seguida un relaxament per part dels agents afectats a la seva «caça» de turistes russos. Si el 2012 i especialment el 2013 van ser molts els hotelers i les administracions que van donar-se cita al MITT, la fira de turisme de Moscú i una de les més importants del món, el 2014 van ser molts menys els agents turístics d’aquestes contrades que van anar a terres russes per fer contactes de primer nivell que ens ajudessin a portar turistes cap aquí.  En aquestes fires, no només es dóna a conèixer un destí, sinó que es fan reunions i pactes amb els touroperadors per tal que promocionin bé Andorra com a destí de neu i compres.
D’això, més el ruble més la crisi política, n’obtenim una equació de resultat inquietant, no han vingut ni la meitat de russos que el 2013. 
La bona notícia és que en el comput global s’ha augmentat aquesta temporada d’hivern el nombre de turistes. Més d’un milió dos-centes mil persones han escollit casa nostra per passar-hi uns dies. Segueixen sent xifres molt allunyades dels millors moments del nostre país però ja són un bon glop d’aire per comerciants i hotelers que fa anys que tanquen caixa amb menys diners que els anys precedents. 
Ara només cal confiar que el futur sigui millor pels nostres veïns i vinguin més i amb més diners, però cal treballar durament perquè quan marxin d’aquí, ho facin contents i almenys quedi l’esperança que un dia tornin, no com els 16.500 russos que ja no ho faran.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT