PUBLICITAT

El somriure que reclamava Toni Martí

Diumenge el cap de Govern es mostrava optimista perquè ahir l’AREB faria la seva resolució sobre com havia de ser el futur de BPA. Han passat uns mesos d’incertesa i d’incomoditat al país, però sembla que ara, finalment, ja hi ha un futur escrit sobre l’entitat bancària. La nota feta pública pel FinCEN va marcar un punt d’inflexió al sistema financer andorrà i malgrat que la pressió s’ha anat relaxant, era imprescindible trobar al més aviat possible una sortida pel tema. 
 
Ara ja està marcat el camí, primer es crearà un banc pont que nomenarà un nou consell d’administració i una direcció. A aquell banc, hi passaran alguns dels treballadors de l’actual BPA, no tots, el nombre anirà en funció de com acabi l’anàlisi dels actius que està fent PriceWaterhouseCoopers. Segons el resultat de l’auditoria, més o menys actius passaran a aquest banc pont i, per tant, més o menys treballadors necessitaran el mateix, això passarà durant el proper mes perquè el banc hauria d’estar operatiu a finals de juliol. A partir d’aquí, una subhasta per veure qui es queda amb el banc. 
 
Els treballadors estan a l’expectativa, esperen que es concreti tot plegat ja que fa tres mesos que tenen incertesa, i de moment no saben quin criteri es farà servir per veure qui passarà al banc pont, i tot i que s’ha confirmat que el departament de recursos humans de BPA serà present en aquesta selecció, ja han començat les travesses per veure qui en queda fora. I no saben tampoc què implicarà quedar-ne fora, com serà la seva sortida del banc. L’ideal seria que sigui qui adquireixi finalment l’entitat perquè triï qui és el qui vol i qui no, però de moment no hi ha res assegurat. 
 
El full de ruta està marcat, però la incertesa dels treballadors continua, tampoc no queda clar quin serà el paper dels propietaris a partir d’ara. Tampoc se sap qui licitarà a la subhasta per l’entitat, si seran bancs de casa, de fora o qui sap si particulars amb diners per comprar un banc. 
 
Si ens mirem els números de BPA, en teoria, de pretendents no li’n faltarien; però si tenim en compte el prestigi que té ara, pot ser que no ho vulgui ningú. Ara bé, se suposa que aquest banc pont ha de servir per desbloquejar els obstacles que hi ha ara i començar a operar per posar les coses al seu lloc.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT