PUBLICITAT

Seguretat ciutadana, un valor molt important

Aquests han estat uns dies molt intensos de feina entre la policia i la batllia per aconseguir esclarir els fets ocorreguts fa dos caps de setmana a Escaldes-Engordany. Una agressió salvatge a un jove turista que va ser trobat en estat molt greu enmig del carrer.
No només els cossos de seguretat han respost amb celeritat, sinó que també els polítics han estat a l’alçada de les circumstàncies amb una sèrie de propostes en pocs dies.
És cert que el que proposen als locals nocturns (que controlin al seu voltant) és complicat i no respon a llei ara mateix, però s’ha de reconèixer la voluntat d’intentar solucionar el problema al més ràpidament possible malgrat que la maquinària de l’administració acostuma a ser tan lenta que quan es reacciona, el problema o s’ha solucionat, o col·lectivament ens n’hem oblidat. Aquest cas no ha estat així.
L’agressió coincidia pràcticament en temps, amb una carta al director que vam publicar en aquest rotatiu i que ens va fer arribar una veïna d’una zona amb locals d’oci nocturn (lluny del lloc de la brutal pallissa). La senyora en qüestió ens trucava ahir per dir que segueix havent-hi el mateix soroll, o més, des que va escriure la carta. No coneixia que el Govern ja té sobre la taula mesures per aquest problema i se’n va alegrar.
Aquestes mesures, potser arriben tard. És evident que l’oci nocturn va malauradament associat a certs i puntuals actes violents, no s’hi pot fer res. Però el que sí que s'hi pot fer és castigar-los amb força quan passen, i fer caure el pes de la llei sobre els violents, i fer-lo caure en la seva justa mesura. No ens interessa com a societat haver-nos de despertar un dilluns amb notícies com l’agressió a aquest pobre turista francès, ni com fa mesos a un jove andorrà per la seva condició religiosa.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT