PUBLICITAT

Responsables de la nostra seguretat

El cos de policia és un dels responsables de la nostra seguretat. Actualment té una llei passada de moda i completament obsoleta que el govern està treballant per canviar i aconseguir tenir un cos modern i amb una regulació en línia amb les necessitats actuals. Alhora, la llei, regularà la formació dels agents del cos, anivellarà salaris i donarà noves competències al cos. Paral·lelament, s’estudia com posar en servei un centre d’atenció telefònica a l’alçada del que necessita el país, que coordini les emergències (com passa a altres països de l’entorn) i sigui el més eficient possible. L’eficiència d’aquests tipus de serveis és bàsica perquè quan passa alguna cosa fora del normal, els cossos de l’ordre apareguin de seguida i es pugui garantir la seguretat de tothom en el mínim temps. 
El nostre país és molt segur. És una de les coses que impacta més la gent que ve de fora, i això és a causa de la idosincràcia dels que hi vivim, però també a la bona feina dels agents que la garenteixen i a un sistema judicial dur i estricte quan es tracta de delictes. Aquí es veu com una cosa evident que la policia faci la seva feina com l’han de fer, siguin professionals, estiguin preparats i dotats del material necessari per poder fer-ho de la manera que s’espera d’ells. Per sort, som lluny del que passa a països on no compten amb el material necessari, com a Espanya, on fins fa ben poc si els agents que patrullaven pels carrers volien una armilla antibales se l’havien de pagar ells mateixos. O som lluny dels països amb una policia corrupta i col·laboradora del crim organitzat, com s’ha vist a diferents indrets del centre i sud d’Amèrica. 
Cal ser conscients, que no es pot pretendre que la persona que t’ha de protegir, cobri un salari baix o s’hagi de pagar els sistemes de protecció, perquè això només abocaria al fet que ningú no volgués ser policia, un problema considerable, o que qui ho volgués ser ho fos per trobar altres beneficis que no es derivin de fer correctament la seva feina: un problema pitjor.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT