PUBLICITAT

L’AREB avança però els polítics s’encallen

Toca insistir que la situació política no ajuda. Els grups parlamentaris continuen encallats en la futura comissió pel cas BPA, la comissó especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera, i si aquesta no obté avui el vistiplau de tots els grups en la reunió de les 15.00h, els terminis tornaran a allargar-se en el temps, i ja fa setmanes que se’n parla. Al final, és el Consell General qui ha de legitimar la comissió, i si aquesta no entra en l’ordre del dia de la pròxima sessió –dia 11– amb l’aprovació unànime de tots els grups, s’haurà d’allargar i tornarem a donar-li voltes al tema sense que els polítics posin ordre en les seves decisions i controls. 
 
Això contrasta amb la nota emesa ahir per l’AREB, que va trencar el seu silenci no per aportar solucions que afectin al mateix banc implicat en aquesta crisi financera, sinó per informar, almenys, del que s’està fent –per sobre– i per indicar més o menys els terminis d’actuacions. Segons va informar la nota de l’AREB, a meitat de juny, és a dir d’aquí a uns dies, s’haurà de prendre una decisió respecte al futur de l’entitat.
 
Es tracta, en realitat, de començar a donar passes per part dels polítics, per intentar com a mínim estar al cas de l’actualitat, perquè si no arriben a acords aviat per tancar l’inici d’aquesta comissió es pot donar la circumstància que l’AREB aporti informacions i fets que la mateixa (futura) comissió es vegi desbordada en el temps. No és admissible que els grups no acordin una unanimitat perquè el temps vola, perquè en aquest cas de crisi financera amb que ens trobem s’exigeix des de la societat civil informació clara però també celeritat en les decisions i estudis de la qüestió per part dels polítics. Pensar en què aquesta comissió pugui arrencar passat l’estiu no només no seria una bona idea, sinó que no afegiria calma a uns moments en què més es necessita.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT