PUBLICITAT

Violència nocturna en joves que surten de festa

Fa poc més d’una setmana, en aquest rotatiu vam publicar una carta al director d’una veïna d’Escaldes-Engordany que es queixava del xivarri que tenia sota de casa cada cap de setmana. Aquest diumenge, malauradament hem hagut de publicar la notícia d’una pallissa a un jove turista. I una pallissa amb majúscules, perquè el pobre home, a qui van trobar estirat a terra en un estat molt i molt dolent, va haver de ser traslladat a la Vall d’Hebron en un estat molt crític ja que el van colpejar amb un objecte metàl·lic. Val a dir que els dos indrets dels quals parlem són zones diferents, i encara no és clar que el jove agredit sortís d’un local nocturn. Però no són casos estranys. Passa de tant en tant que hi ha baralles a la nit, i passa sovint (cada setmana en molts llocs del país) que els veïns no poden dormir per culpa del soroll associat a llocs d’oci nocturn.
El que cal no deu ser pas més presència policial (malgrat ajudaria en casos puntuals i especialment després d’agressions), sinó que cal conscienciació dels joves perquè siguin educats i respectuosos en aquests espais d’oci, i pel carrer, que es converteix en una perllongació de la festa. Però també fa falta ser clar i contundent. A Andorra es fa «botellón», es consumeix alcohol al carrer de manera habitual, i sembla que els esforços per evitar això no són els suficients. El soroll no és l’únic problema que això ocasiona, ho deia la veïna que ens escrivia l’altre dia, també ho és la brutícia que es genera després d’una nit de festa, i més si acaba amb alguna brega de les inevitables quan el consum d’alcohol i les hormones alterades es creuen pel mateix camí.
Ara mateix, el que combat això és només la resignació, la dels veïns de comprar taps per les orelles, la dels serveis de neteja de passar cada diumenge (o dilluns) a netejar vòmits,  vasos trencats i pixarades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT