PUBLICITAT

El ciutadà ha de saber ser més exigent amb els seus impostos

EDITORIAL

El ciutadà ha de ser més exigent amb el que es fa amb els seus impostos. És una afirmació feta ahir pel Cercle d'Economia i el Col·legi d'Economistes en el marc de la presentació del seu nou blog www.forumeconomic.com

Però què vol dir ser més exigents? És evident que molta gent creu que si paguem més impostos, per força hem de rebre més avantatges socials, perquè si no es reben, millor quedar-se com estem. El govern de DA ha estat intentant fer pedagogia aquests darrers mesos sobre l'IRPF, per què el tenim i quins «avantatges! representa que l'haguem adoptat. La defensa ha estat molt gran, sobretot del titular d'exteriors, que argumenta que és un impost imprescindible perquè els altres països es facin «amics» nostres, per no quedar aïllats a l'Europa que ve. Paral·lelament el titular d'economia ens diu que tal com tenim el país, o recaptem més o malament rai, no es poden pagar totes les factures.

Hi ha una part de l'oposició que ha atacat l'impost des del primer moment, DA argumenta oportunisme electoral, ells argumenten que les coses es poden fer d'una altra manera, però el que és clar a poques hores de l'inici de la campanya és que aquest serà un dels dards que es llençaran els uns als altres durant els propers 15 dies.

Ara els economistes del país hi posen cullerada, que cal que el ciutadà sigui més exigent, diuen. Però que vol dir exigent? En una societat que sempre ha pagat tapant-se el nas i després s'ha tapat els ulls perquè ni li ha interessat què es feia amb els seus diners, ara és molt difícil que siguin exigents, ara és complicat que qui mai s'ha mirat uns pressupostos de l'estat (malauradament un percentatge segur que molt proper al 100%) entengui com funcionen i per a què són algunes partides com salaris a funcionaris, subvencions esportives o ajudes a artistes del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT