PUBLICITAT

Un centre de dia a la cinquena planta del Cedre

EDITORIAL

El president de l'Associació Andorrana per la malaltia d'Alzheimer, Pere Valls, va dirigir ahir les seves crítiques cap a la ministra en funcions de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. Valls va descriure una situació molt negativa fins el punt que va desitjar que la ministra no continuï en la propera legislatura i de considerar que hauria d'haver dimitit per unes manifestacions que va fer a la premsa. No es pot fer un judici sense conèixer la posició de Rodríguez pel que fa a l'atenció que reben els malalts d'Alzheimer, si bé sí que és cert que El Cedre fa més les funcions de geriàtric que de centre sociosanitari destinat a l'atenció de persones que tenen determinades demències. Tampoc seria oportú entrar a valorar els motius que van portar a la direcció del SAAS a prescindir de l'anterior director i a no substituir-lo, i és obligat pensar que 150 malalts d'alzheimer al país és un nombre important com perquè mereixen l'atenció de les autoritats sanitàries.

Deixant de banda consideracions més subjectives, la reivindicació d'un centre de dia és del tot oportuna. Actualment la cinquena planta del Cedre està inutilitzada i semblaria el més apropiat que fos destinada a algun servei que no s'està donant actualment. Els malalts i sobretot els familiars que en tenen cura necessiten d'aquest centre, que l'AAMA assegura que tirarà endavant encara que sigui sense el suport del Govern.

Esperem que no sigui així. Un centre de dia privat perdria el seu caràcter social i les famílies amb menys recursos es veurien abocades a les ajudes socials per aconseguir una atenció que és obligada. Un centre de dia ha de ser públic i obert a tothom, i els 400.000 euros que segons el ministeri costaria posar en marxa la cinquena planta no ha de ser un fre. La sanitat no es pot mesurar amb criteris economicistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT